3 de des. 2011

Què tenim?
Que què tenim?
Tenim els Pirineus plens de neu a l'hivern
 i tenim 580 km de costa des d'Alcanar fins a Portbou,
amb 336 dies de sol a l'any.

Tenim l'Empordà,
 la Fageda,














la Cerdanya,

el Delta de l'Ebre,

l'estany de Sant Maurici i Aigüestortes.

Tenim la Sagrada Família i

el Parc Güell,

construïts aquí per un gran senyor d'aquí.

Tenim totes les coses maques que va fer en Miró.

Tenim els ous de Dalí a Portlligat.

I tenim un munt d'històries de la Mercè Rodoreda

i d'en Monzó.

I els poemes visuals d'en Joan Brossa.

I per descomptat, tenim i sempre tindrem les paraules de Joan Manuel Serrat.

Tenim coses que només nosaltres tenim. El tió,

el caganer,

la sardana...

la Patum

i els castellers.

Bé, ara no només són nostres, són patrimoni de tota la humanitat.

Tenim llonganissa de Vic,

el recuit de Fonteta o el d'Ullastret,

les galetes de Camprodon,

els calçots

i el romesco,

el capipota,

el trinxat

i les millors anxoves del planeta.

I tenim els millors cuiners del món. Fent plats increïbles amb les coses bones que tenim aquí.

Coses notres, coses bones que tenim.


TRADUCCIÓN: 
¿Qué tenemos? ¿Que qué tenemos? Tenemos los Pirineos llenos de nieve y tenemos 580 km de costa desde Alcanar hasta Portbou, con 336 días de sol al año. Tenemos el Ampurdán, la Fageda d'en Jordà, la Cerdaña, el delta del Ebro, el lago de San Mauricio y Aigüestortes. Tenemos la Sagrada Familia y el Parque Güell, construidos aquí por un gran señor de aquí. Tenemos todas las cosas bonitas que hizo Miró. Tenemos los huevos de Dalí en Portlligat. Y tenemos un montón de historias de Mercè Rodoreda y de Monzó. Y los poemas visuales de Joan Brossa. Y por descontado, tenemos y sempre tendremos las palabras de Joan Manuel Serrat. Tenemos cosas que sólo nosotros tenemos. El tió, el caganer, la sardana, la Patum y los castellers. Bueno, ahora no son sólo nuestras, son patrimonio de toda la humanidad. Tenemos salchichón de Vic, el recuit de Fonteta o el de Ullastret, las galletas de Camprodon, los calçots y el romesco, el capipota, el trinxat y las mejores anchoas del planeta. Y tenemos los mejores cocineros del mundo. Haciendo platos increíbles con las cosas buenas que tenemos aquí. Cosas nuestras, cosas buenas que tenemos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada